Суплементи, които ще станат популярни през 2016

Суплементи, които ще станат популярни през 2016

Има някой известни суплементи, които като, че ли са недооценени в света на добавките, а определено имат място, и то в челните позиции. През 2016-та много от световните производители на добавки са заложили в програмите да включат тези няколко добавки в своите нови продукти, както и да ги популяризират, изтъквайки многобройните им положителни ефекти.

  • Омега 3 формули – определено суплемент, който е супер познат, Омега 3присъства в абсолютни всички листи на уважаващите себе си фирми за здравословно и спортно хранене. Но продуктите, съдържащи Омега 3 и останалите есенциални мастни киселини имат огромен потенциал, доказани ефекти върху общото здраве и спортни постижения, и като че ли обемите от продажби не съответстват на потенциала на тези формули. Именно за това много от водещите компании започнаха да включват Омега 3 в различни формули с витамини, минерали и билки. Както и в различни бленди за отслабване, подобряване здравето на ставите, добавки за сърдечно съдовата система и тнт.

 

 

  • Добавки, подобряващи съня и нощното възстановяване – не е лъжа Добавки за сънза никой, че един от основните проблеми на съвремието е недоспиването и лошия нощен сън. Напрегнато ежедневие, стрес на работното място, лошо хранене и много други са причинителите на този изключително вреден ефект. Именно за това големите производители на добавки, намериха ниша за своите продукти. Редица изследвания се направиха по въпроса през годините и вече има ясни насоки върху, които да се работи. На медицината са познати вече много добавки, доказано подобряващи съня и нощното възстановяване. Остава да се съчетаят в добре подбрани комбинации, да се представят на пазара и да се рекламират настойчиво.
  • Пробиотици – споменавайки, само няколко неща, свързани с приема наProbi Max Cvetita Herbalкачествен пробиотик комплекс, ще ви наведе на мисълта за наистина нещо, от което човек има нужда –  имунитет и предпазване от болести, редовен стомах , по-добро усвояване на храната и хранителните добавки, ускорява метаболизма, повишава серотонина, намалява апетита . Повечето хора, чувайки думата пробитоци, правят асоциации с киселото мляко и някой други ферментирали храни, но не си дават сметка всъщност колко полезни, колко важни и колко липсващи са те за нашия организъм.  Производителите на добавки много добре осъзнават потенциала на пробиотиците, но самата технология за извличане и размножаване, съхранението и специалната дистрибуция, скъпите капсули, от които зависи степента на усвояване се оказваха причината не толкова голямото им присъствие на пазара.  Всичко това разбира се може да се постигне на съответната цена, което пък обуславя и много сериозни разходи за реклама и запознаване на пазара с продукта. Последните проучвания показаха, че хората са готови да заплатят по-висока цена за по-качествен продукт и това даде старт на надпреварата за създаване на нови, ефективни формули от различни щамове

 

  • Тумерик / Куркумин – изолиран е преди повече от 200 години, използва curcuminсе като подправка и лекарство в индийската медицина над 5000 г. В наши дни куркуминът е известен с антитуморните си, антиоксидантни, антиамилоидни и противовъзпалителни свойства. Което го прави изключително интересен за производителите на добавки. До скоро проблем беше ниската бионаличност след перорално приложение при хора. Но учените установиха, че в комбинация с пиперин (екстракт от червен пипер), усвоямоста му се повишава над 20 пъти.

 

Това са само част от суплементите, които ще стават все по-популярни през 2016. Кирил ТаневМога да спомена още няколко, на които ще обърна внимание по-подробно в следващите ми статии – урсолова киселинафосфатидна киселина и др.

 

 

 

Facebook коментари

Виж още и: