Съветите на републиканската шампионка Съни Дунчева за перфектен позинг

Съветите на републиканската шампионка Съни Дунчева за перфектен позинг

Това, чe пoдгoтoвĸaтa ви e ĸocтвaлa ĸpъв, пoт и cълзи нe oзнaчaвa, чe ocтaвa caмo дa cлoжитe чифт биĸини и щe изyмитe вcичĸи нa cцeнaтa. Дopи и дa cтe в cyпep фopмa, aĸo нe знaeтe ĸaĸ дa пpeдcтaвитe тoвa, зa ĸoeтo cтe ce тpyдили тoлĸoвa мнoгo вpeмe, нямa дa ce ĸлacиpaтe дoбpe.

Πoзингът e eднo oт нaй-вaжнитe нeщa пpи явявaнeтo нa cъcтeзaниe. Жeнитe, ĸoитo нe yмeят дa пoзиpaт ce ĸлacиpaт нa дocтa пo-зaдни пoзиции. Toвa, ĸoeтo ce oчaĸвa e дa блecтитe нa cцeнaтa, движeйĸи ce c гpaция и eлeгaнтнocт, пoĸaзвaйĸи извaянaтa cи фигypa. Πoзиpaнeто нe e тoлĸoвa лecнo, ĸoлĸoтo изглeждa, нo c пpaĸтиĸa вcичĸo ce пoлyчaвa.

Πoзингът e eднo oт нaй-вaжнитe нeщa пpи явявaнeтo нa cъcтeзaниe Съни Дунчева Кирил ТаневКатегория бикини-фитнес съществува от 2011 год. Тя е ориентирана към жени, които поддържат в добра форма тялото си и се хранят здравословно. Добрите пропорции на тялото и здравословния външен вид са задължителни. Обемна мускулатура и дълбок релеф не се толерират в тази категория, формата е по-скоро близка до тази на моделите!

Състезателките се оценяват в два рунда – първият е сравнително позиране в бански от две части, а вторият е така наречената “I-walking” походка, която дава шанс на претендентките да покажат телата си в най-добра светлина!

Точно за втория рунд искам да поговорим тук, тъй като опитът, който имам по нашите и международните сцени ме е научил, че добрият позинг, стайлинг и сценично поведение са най-важната част от подготовката! Те дават сериозна преднина на състезателката, която ги притежава. Както обичам да казвам: “Формата Ви не струва нищо, ако не знаете как да я покажете!“ Искам да подчертая, че в този материал излагам своето лично мнение, на база опит, не Ви го натрапвам и не ви преразказвам чужди материали!

Добрият позинг, стайлинг и сценично поведение за пефектен позинг Кирил ТаневОще, когато стъпих на сцената за първи път осъзнах, че основното, по което трябва да работя е сценичното си представяне. Като всяка дебютантка, бях притеснена, бързах да мина и всичко да свърши, постарах се, но емоцията надделяваше и притеснението ми си личеше! Тогава започнах да обработвам детайлите на позинга си, упражнявах се постоянно, следях момичетата по големите турнири и с постоянство ставах все по-добра!
Състезание след състезание, започнах да чувам, че съм една от състезателките с най-добър позинг и сценично поведение! Това ме накара да събера смелост и да организирам позинг клас, за да мога да помогна на повече момичета да придобият увереност и да се чувстват комфортно на сцената!

Едно от нещата, на които държа да ги науча е да имат класа!!! Това за мен е един от най-важните елементи на добрия позинг. Премереният сексапил, плавните движения, грацията и уверената, но в същото време секси походка на претендентките винаги грабва публиката и съдиите. Важна част по пътя към доброто сценично представяне е и правилната самооценка!

Заставане пред огледалото и трениране на позинга Кирил ТаневНаучете се заставайки пред огледалото да виждате както силните си страни така и недостатъците си. Перфектният позинг е точно това – с усмивка, грация и точните пози да успеете да подчертаете предимствата си и да прикриете недостатъците!!!

Задължителните пози в категория бикини са 4 – релакс (с лице към съдиите), странична (десен профил), задна (с гръб към съдиите) и странична (ляв профил). Те трябва да бъдат изпълнени много точно по правилата за да бъдете оценени достойно! Въпреки, че имах над 8-9 състезания зад гърба си, допусках грешки при изпълнението на тези пози, до момента, в който не се срещнах с Кристиана Касони на турнира Даймънд къп в Атина през 2016г.

Тази уникална жена и ПРО състезател водеше женския отбор на Италия. Забеляза ме и дойде при мен, представи ми се и започна да ми говори прекрасни неща , които ме мотивираха да дам максимума от себе си!

Накара ме да позирам заедно с нейните момичета, посочи ми грешките, които допускам и ми показа как да ги отстраня, а когато излязох на сцената ме подкрепяше с пълно гърло и ме насочваше за правилното изпълнение на задължителните пози!

След този турнир с нея продължихме да поддържаме връзка и тя ме научи на всичко, което днес аз имам удоволствието да предам на момичетата, с които работя в моите позинг класове. Кристиана Касони е един от топ инструкторите по позинг в Европа и аз с гордост заявявам, че имах честта точно тя да ме учи !!!

Сега знам, че добрият позинг е крачката към медала, че самообладанието и увереността на сцената се предават като усещане и на публиката и на съдиите, че за да сме успешни трябва да излезем там и да заблестим и да вярваме , че можем да вземем медала, защото го заслужаваме!!!

Затова, ако позволите съветът ми към Вас е – не спирайте да вярвате, работете усилено, но не забравяйте, че позингът Ви е ВАЖЕН, толкова колкото и добрата Ви форма!!! И както винаги казвам на моите момичета: “Главата горе, за да не Ви падат короните!!!“

 

Facebook коментари

Виж още и: