Пътят до WBFF про картата на Ева Георгиева

Пътят до WBFF про картата на Ева Георгиева

Здравейте, казвам се Ефка Георгиева, в момента носител на про карта и състезател в WBFF, но нека започна отзад напред своята история.


Тези снимки, които виждате са в резултат на 15 месечната ми съвместна работа с Кирил Танев – моят треньор. С тази си физическа форма и визия спечелих моята про карта на WBFF LONDON. А пътят до тук започна миналото лято с реалитито на бодиконструктор Супер промяна 2.
Ей така, просто на шега и след отправено към мен предизвикателство. Предизвикателство, което исках да приема и което събуди моето най-голямо желание, а именно да подобря визията си. Просто мечтаех да имам изчистени, добре тренирани и перфектно оформени крака!
Предизвикателство, което бях твърдо решена да приема, за да разбера дали наистина ще получа резултата, който исках. Тук е мястото да спомена, че вътрешно знаех, че ще успея, че ще намеря начина, точната диета и рано или късно ще постигна това, което искам. А знаете, че който търси, намира!


И така твърдо убедена и адски мотивирана се записах за кастинг. Нямах абсолютно никаква представа с какво се захващам, нямах и идея какво предстои и какво ще ми коства, но това нямаше значение, както и в самото начало не ме интересуваше и спечелването на предаването. Бях твърдо убедена, че ще изпълня всичко до най-малката подробност, за да постигна мечтаните крака 😂. Тогава срещнах Кирил Танев за първи път, бях приятно изненадана от неговия избор да ме включи в отбора си.


Този период съвпадна и с големи промени в други аспекти на живота ми – ново жилище, основен ремонт, лятна ваканция много големи промени в личния ми живот. Освен това, в професионален план съм изключително ангажирана и натоварена и всичко това ме заля като лавина.
И така в началото на миналото лято се озовах в апартамент, който трябваше да се ремонтира и обзаведе и трима ученици, които бяха във ваканция, работата ми и забележете двуразови тренировки всеки ден! С режим на хранене, който изисква прецизно пазаруване, всекидневно готвене и т.н. Можете да си представите с какво се бях нагърбила. За мен работата и грижата за семейството са нещо обичайно, но трябваше да добавя още часове за тренировки. И още часове за приготвяне на моята храна така, че крадях от съня си, което съм правила в по-голямата част от живота си, защото винаги правя няколко неща едновременно.
Трудности при тренировките не съм имала, но с храненето имах, трябваше да ям, а не бях гладна беше много трудно, но бях твърдо убедена, че ще изпълня всичко и успях да се справя. Е после дойде и момента, в който огладнявах на всеки 1 час, но така е – вече знам 😂. Визията, която придобивах ме мотивира и да се кача на сцената. Още тогава, преди година, след като с Кирил видяхме как стоя на сцена, той ми каза за WBFF. Беше начертал ПЪТЯ, а от мен се искаше само да тръгна по него и да го изпълня. Допитвах се за всяко нещо с Кирил и той винаги беше насреща! Подкрепа и мотивация – това е всичко, всичко, което той ми даваше безрезeрвно! Звучи лесно, но за мен си беше цел. А целта има и цена, цена, която бях готова да платя. Сведох социалните си контакти до абсолютен минимум, само от това можех да открадна врем, защото от семейството и работата си не бих могла.


Първите ми състезания бяха в категория бикини фитнес и като цяло се откроявах от другите момичета с по-релефно и натренирано тяло.
А на мен тази визия ми харесва много и такава беше и целта ми. Излезе и новата категория за дамите wellness за първи път на балканското първенство в Сърбия. Явих се и спечелих сребърен медал. Това беше първи медал за България в тази категория и моят първи медал!

Веднага след участието ми започнах подготовка за предстоящото състезание в WBFF, което в този момент вече беше мечта. Преминах и през втория за мен основен период, след което времето летеше . Реших да се явя и на Републиканското ни първенство, защото за първи път имаше и категория wellness. Спечелих златен медал и съм първата шампионка на България в тази категория. И неусетно дойде и моментът за Лондон, където победата ми беше категорична!

Facebook коментари

Виж още и: