Натурално укрепване и подсилване на мисловната дейност.

Натурално укрепване и подсилване на мисловната дейност.

Ранно ставане, напрегнат и забързан ден, купища задачи, малко време, късно заспиване…. това са все симптоми на работещия човек на нашето време. Като добавим стреса на улицата, в къщи, на всякъде около нас се получава една много сложна среда, в която човек трябва да бъде адекватен, да мисли бързо, точно, да допуска колкото се може по-малко грешки  за да прогресира и да се развива в професията, хобито си и изобщо в нещата с които се занимава и в които хвърля усилията си. Бъдете по-свежи, по-бързи и по-умни с подходящите добавки.

До голяма степен този хаус и стрес могат да бъдат овладяни чрез пълноценна почивка, здравословно хранене, прием на адекватно количество течности и някой натурални суплементи. Колкото и странно да звучи, малки промени в начина на живот, водят до огромни промени в начина на мислене и справяне със стреса. Нервната система започва да работи по-адекватно и справянето с ежедневните задачи става много по-лесна.

Като основа на анти-стрес програмата винаги стои храненето. Да! Зависимостта между това, какво поемаме и това как действаме е много голяма. Именно за това е добре на първо място да се обърне внимание на храненето. Аз препоръчвам всеки човек независимост от възрастта, тегло, физическа и психическа активност, да приема 4 – 5 хранения дневно. Три основни – закуска, обяд и вечеря и две по-малки, междинни хапвания от свежи плодове, салати, ядки или плодово/зеленчукови шейкове.

В идеалния вариант на закуска е добре да се приемат основната част от калориите за деня, под формата на комплексни въглехидратни източници, като овесени ядки (мюсли), пълнозърнест хляб, кексчета или мъфини от пълнозърнести брашна и др., пълноценни източници на белтъчини, като яйца, кисело мляко,  нискомаслена шунка, суроватъчен протеин.

На обяд храненето трябва да е най-пълноценното. Препоръчвам задължително да има голяма порция пресни зеленчуци, под формата на салата или гарнитура. Хората, които ядат месо е добре да хапнат порция чисто месо без видими мазнини и източник на полезни въглехидрати, като ориз, картофи, пълнозърнести спагети, киноа и др.

Вечерята в повечето случаи е добре да е по-лека, като риба, яйца или бяло месо, задължителната салата или зеленчуци.

През деня в зависимост от работата, която извършвате и калориите от които се нуждаете е добре да хапнете 1 – 2 междинни закуски, като пресни плодове, сурови ядки, протеинов шейк, кисело мляко или извара.

Ако сте подредили храненето повече от половината работа вече е свършена! Но много често стресът е твърде голям и умората се натрупва ден след ден, което води до срив в нервната система, намалена работоспособност и влошено здраве. За това препоръчвам да се използват някой натурални суплементи, които са известни на човека от столетия и намират приложения в много от древните култури.

 

•    Екстракт от растението Ginkgo biloba, който се грижи за оптимизация на умствената дейност и запаметяващите способности на човешкият ум;
•    Хуперзин А, спомага за подобряване функцията на нервната система, като укрепва нивата на ацетилхолин. Той е невротрансмитер, който разрушава ензима ацетилхолинестераза.
•  Фосфатидил серин – важен елемент, който подпомага мозъчната дейност. Той подобрява концентрацията, действа на асоциативното мислене, намалява времето за реакция и спомага за комбинативни действия и реакции.
•   Винпоцетин, също участва в състава на Memory complex. Той се грижи за кръвообращението в мозъка, съдейства при използването на кислорода и допринася за подобряване целия процес на мисловна дейност.
•   5-HTP служи като мощен антидепресант, действа потискащо на апетита и същевременно подпомага и регулира съня. 5-хидрокситриптофан (или 5-HTP), е познат още като oxitriptan (съкратено INN), той е компонент, често срещащ се като аминокиселина. Участва в метаболитни съединения, в биосинтеза на трансмитерите на нервните окончания – мелатонин и серотонин.

 

•   Омега 3 мастните киселини също спомагат много за общото здраве на организма, както и за правилното функциониране на сърдечната и мозъчната дейност.

 

В отделна статия ще се спра на ефекта от нощния сън и нощното възстановяване, където отново ще ви дам съвет за избора на правилните добавки.

 

За щастие на пазара се намират много формули, съчетаващи тези и други билкови комплекси в един продукт, лесни са за приемане, нямат странични ефекти, а ползите от тях са осезаеми. Ще ви дам няколко продукта, върху които имам наблюдение и със сигурност ефекта от техния прием ще се усети веднага.

Natrol Brain Speed Memory

NOW Foods True Focus™

NOW Foods Brain Elevate

       

Други подобни продукти може да видите в моя он-лайн магазин – http://krasivitela.com/pr_produkti-podobryavashti-pametta-i-kontsentratsiyata_1.html

 

 

 

Facebook коментари

Виж още и: