„Контролирани кулинарни експерименти“ с Fit Sweets by Lori

„Контролирани кулинарни експерименти“ с Fit Sweets by Lori

Преди 12 години започнах да се занимавам с изготвяне на хранителни и тренировъчни режими. Тогава стандартната диета при повечето фитнес треньори беше пилешко месо и ориз, някои „по-толерантни“ даваха и овесени ядки с белтъци. Това безсъмнено работи! Но е за хора, които са вманиачени и отдадени на идеята, на спорта, на целта и тази диета е практически неприложима за нормални хора, които просто искат да свалят някой излишен килограм, да изглеждат и да се чувстват добре. Особено последното е абсолютно непостижимо с бяло месо и ориз. Тогава аз започнах да влагам повече разнообразие в режимите като включвах различни храни, които имат също толкова висока биологична стойност и съответно резултатите са също толкова добри и клиентите ми са доволни.


Експерементирах с различни комбинации в своето меню и менюто на хората, с които работя. Част от него вече беше заето от кафяв, червен, черен ориз, басмати, жасмин. Започнах да разнообразявам с червени, сладки картофи, различни видове паста, киноа, елда. Да не говорим за зърнените храни – овес, ръж, лимец и тнт, различните видове брашна. Същото беше и с месото, бяло пилешко филе е ясно, но аз започнах да добавям пуешко, патешко, телешко, понякога чисто свинско, дивеч и различни видове риби и морски дарове. Разнообразявах и с вегетарианска храна – бобови храни, соя, коноп и много други. Варирах и със зеленчуците – основно пресни сезонни, както и с плодовете, доколкото диетата го позволява. Това спомогна за по-голямото разнообразие, дадох избор на клиентите и се съобразих с техните лични вкусови предпочитания. Диетите станаха по-вкусни, по-разнобразни, по-лесни за спазване и съответно резултатите станаха все по-добри.

Когато желаеш да се храниш здравословно целогодишно, да си винаги във форма, трябва да се придържаш постоянно към тези храни. Това в един момент може да стане еднообразно, ако не сменяш начина на приготвяне, рецептите и др. Аз съм от хората, които нямат претенции и се храня така от години, но разбирам и всички вас, които искате да е по-вкусно, по-разнообразно, по-красиво. Това беше причината да започнем и нашия проект с Fit Sweets By Lori „Контролирани кулинарни експерименти“. Както казва моята кулинарна половинка Лори – „целта е да ви помогнем да не чувствате лишение и да не позволим на скуката и еднообразието да попречат на целите ви“.


Аз разработвам хранителния режим, а Лори съставя меню с рецепти изцяло съобразени с него. Изготвя подробен списък за седмично пазаруване, както и съвети за оптимизиране на времето за подготовка, които гарантират още по-лесното и приятно спазване на режима.

И ако аз съм архитектът на „Контролираните кулинарни експерименти“, тя е интериорният дизайнер. Аз поставям основата на менюто, а Лори го прави уютно, благодарение на разнообразните подправки и различните начини на приготвяне и поднасяне на храната.

Ние направихме режимите ефективни, разнообразни и вкусни!

Facebook коментари

Виж още и: