Познай какво закусвах днес? Диетично и вкусно..

Познай какво закусвах днес? Диетично и вкусно..

12938354_10154170275958203_4242107629350834756_nХората, често свързват полезното и диетично хранене с безвкусица, която трябва да се преглътне за да се постигне определен резултат за определено време. Да, това работи, но до кога? Постигайки една добра форма и след това зарязване на всичко, несъмнено води до двойно по-лоши резултати от началото. Това води до прибягването на различни диети, кои от кои по-безумни и изтощителни. А нещата са толкова лесни и прости.

  • За това аз съветвам винаги моите клиенти да се хранят по режима, като разнообразяват различните източници на белтъчини, въглехидрати и полезни мазнини.
  • Да приготвят храната апетитна и вкусна
  • Да я сервират в подходящ съд, подредена и красиво за окото.
  • Да не изисква часове за приготвяне, тъй като това води рано или късно до досада и скъсване с режима

Ето днес аз си подготвих една много лесна и вкусна закуска, съобразена с моя режим на хранене.

  • 200 гр. печени сладки картофи
  • 8 белтъка, 2 жълтъка – разбъркани на тефлонов тиган
  • 20 гр сурови орехи, предварително накиснати във вода за 6 часа и дехидратирани
  • 2 ч. л. канела
  • 2 ч. л. стевия

Абсолютно нищо сложно, но много вкусно. Естествена сладост, но с много нисък гликимичен индекс. Което ми дава постепенно освобождаване на енергия в следващите няколко часа без пик на инсулина. Канелата също спомага за по-доброто усвояване на въглехидрата и стабилната кръвна захар. Препоръчвам винаги ако можете да я включвате към вашата закуска.

Преди всяко хранене приемам и една таблетка Cvetita Herbal Probi MAX. Тези уникални пробиотици спомагат за по-доброто усвояване на белтъчините, регулират чревната флора, повишават имунитета. Това е една доста подценявана добавка от спортистите, но изключително полезна. Големите специалисти по спортно и здравословно хранене винаги я включват в  диетата на своите клиенти, независимо дали са професионалисти или аматьори.

След хранене използвам една комбинация от билки на Cvetita HerbalTribulus, Green Tea и Siberian Ginseng. Те спомагат за по-доброто ми възстановяване, здраве и енергия през деня. Забързват ми метаболизма, това ми позволява да се храня с по-обилни порции, да имам повече енергия и да стоя по-чист и релефен.

Това е само едно от стотиците възможности за вкусна, полезна и диетична закуска, изискваща минимално време за приготвяне.

 

Facebook коментари

Виж още и: