Как Силвестър надмина себе си?

Как Силвестър надмина себе си?

Казвам се Силвестър Рупецов и съм на 24 години. Точно преди 8 години за първи път влязох в залата! Причината поради която го направих беше мой доста голям проблем с наднорменото тегло и търпенето на подигравки от връстници ежедневно.

В началото ми беше доста трудно но лека полека нещата започнаха да се нареждат и започнах да виждам, че колкото повече се трудя толкова по – бързо идват резултатите.

И така до 12ти клас вече имах тялото, за което доста от връстниците ми мечтаеха. Последва пауза от две години и буквално всичко се върна в изходно положение! Отново структурата на тялото ми си каза думата и отново наднорменото тегло се върна до есента на 2015г. година, в която на 1 септември реших, че отново трябва да се взема в ръце и да си върна формата! И така на 1ви септември започнах и на 1ви декември вече имах значително подобрение, но това не ме задоволи, исках да шокирам всички, които не вярваха в мен и си поставих за цел състезателната сцена. Свързах се с Кирил, тъй като бях чул доста добри коментари за него и не сбърках.


Изключително съм му благодарен, затова че прие да работи с човек в трагична за състезател форма и който дори не познава! Това беше ключов момент в моя живот. Всичко тръгна като по вода, резултати имаше всеки месец и всяка седмица формата ми се подобряваше. Вече мечтаех по – смело за сцената и така до лятото на 2016г. Тогава планирах явяване на републиканско състезание през октомври, но за съжаление ми се наложи да постъпя в болница и когато ми поставиха диагноза дискова херния и дископатия буквално всичко рухна. Но дори и в този труден момент моето семейство и Кирил бяха до мен. Той не ми позволи да се откажа и след 5 дни в болница отново бях в залата и пак гонех целта си.


Бях твърдо решен да докажа на всички, които не вярваха в мен, че с труд и постоянство можеш да постигнеш всичко! Само че този път беше различно, наложи ми се да забравя за някои основни упражнения като клек, тяга и гребане. Тогава отново Кирил взе нещата в свои ръце и изготви програма изцяло съобразена с диагнозата ми. Така полека лека работихме в екип. Април месец дойде неусетно, подготовката беше тежка, тренировките убийствени – много кардио и глад, но всичко си струваше. Благодарение на труда, който положихме получих най – голямата награда, а именно трето място на републиканско състезание!

Facebook коментари

Виж още и: