Как се представи нашият отбор на Републиканското Първенство по Фитнес и Културизъм 2017г.

Как се представи нашият отбор на Републиканското Първенство по Фитнес и Културизъм 2017г.

Измина и „Републиканското Първенство по Фитнес и Културизъм 2017г.“ в гр. София. Участието на нашия отбор беше скромно, само от 4 състезатели, подготвени от мен Кирил Танев и Тони Шивачев. Взехме общо два златни медала едно четвърто и едно шесто място.

Дебютантът в отбора Димитър Пейчев направи хубав старт като влезе на финал в една от най-трудните категории мускулеста физика. Неговата форма беше добра, но за съжаление не му достигна за медал. Причините са няколко. Първата е, че до последно се двоумяхме в коя категория да участва – мъжка физика или мускулеста физика. Оказа се, че в едната категория състезателите са много по-леки и фини от него и там щеше да стои прекалено мускулест и щеше да избяга от търсения напоследък модел за категорията мъжка физика. Структурата му е добра с повече мускули, топчести, завършени и затова преценихме да участва в категория мускулеста физика. За наше съжаление участниците там бяха доста по – мускулести, по – високи и по – тежки от Митко и за там стоеше леко малък. Като за дебют ние сме доволни от представянето от формата и кондицията. Знаем върху какво трябва да работим и какво трябва да постигнем.

Другият ни участник беше Мариана Конзарова. Това не е първо участие за нея, но пък беше най – доброто й представяне до сега. За първи път се подготвя под ръководството на Тони Шивачев и показа завидна обработка на мускулатурата и релеф, но отстъпваше като мускулна маса на останалите участнички.


Пламен Хандаров, който също е част от отбора стана републикански шампион в категория „Класически културизъм за ветерани“.

Другият ни златен медалист е Ева Георгиева в новата категория „Уелнес“ за жени. С Ева направихме дебют миналата година като взехме 4-то място на Републиканското първенство в категория „Бикини“. За там тя беше една идея по – мускулеста и се наложи да правим компромиси в постигането на максимална форма като търсим по – мека и загладена физика. Нито тя, нито аз харесваме точно тази форма за нея и за наша радост още на Балканското първенство се появи възможността да участва в категория „Уелнес“. В нея се търси хармонично женско тяло, което е тренирано, с по – изразена мускулатура, допустима е по – суха физика, но не и сепарацията и релефа, характерни за физик и боди фитнес. Нас това ни устройваше напълно и направихме подготовка насочена към тези критерии. Ева имаше много дупки във физиката, върху които работихме и за наша радост успяхме да запълним и тя показа една балансирана, завършена и много качествена фигура. Единодушното решение на съдиите и публиката беше нашата най – голяма награда. Можем смело да твърдим, че вече тя е еталонът за форма в тази категория.

Подготовката за сезон 2018 вече започна, очаквайте един много по – голям и мотивиран отбор догодина!

 

Facebook коментари

Виж още и: