Как еднообразното ядене да стане разнообразно?

Как еднообразното ядене да стане разнообразно?

Казват, че пътят на добрия резултат от треноровките започва в кухнята. При мен се оказа вярно. Това съм аз – през февруари 2017 (53кг) и година по-късно (62кг).

Хранителният режим оказва голямо влияние на тренировките Кирил Танев Когато решим да спазваме хранителен режим, продуктите умишлено са еднообразни и това постепенно повлиява мотивацията ни. Губим вкуса към храната и желанието да следваме целите си. Това беше проблемът, с който се сблъсках при първата си тренировърчна програма. Оказа се, че в кухнята ми беше по-трудно, отколкото в залата.
Ето защо моята промяна започна с опит да внеса разнообразие в храненето, въпреки ограничения избор на продукти. Със сремеж да експериментирам, за да не изпитвам чувство на лишение.

Започнах от закуската.
Никога не съм обръщала внимaние на първото хранене, защото не съм изпитвала глад или не съм намирала време да приготвя нещо преди да изляза от вкъщи. Затова и веднага направих разлика в начина, по който се чувствах, когато я включих в режима. Тъй като не съм имала проблеми с килограмите, не съм се ограничавала от нищо.

Малко хора се съобразявт с първото хранене  Кирил ТаневХраната винаги ми е доставяла удоволствие (продължава да е така) и не исках да ям едно и също всеки ден. В началото исках само да подобря формата си, но еднообразните продукти ми убиваха желаниетo да изпълнявам режима и резултатите се бавеха. Затова се наложи да „разкрася“ овесените ядки с бетъци, които ме чакаха всяка сутрин:

Разнообразие на храната във вида и съставките Кирил ТаневВярвам, че това, което превръща храната в преживяване са идеите, не съставките. И когато вложим старание, грижа и желание във всяко наше действие, то неминуемо ще има успех. Човек се храни с всичките си сетива. Затова винаги се стремя да поднасям храната си красиво, с много аромати и под различна форма. Постепенно приложих шарените си идеи в целия режим.

Подготовка и организация на храненето Кирил ТаневПриготвям месото на тиган, на плоча, във фурна, на скара. Подреждам кутиите, които ежедневно нося различно, цветно и с настроение. Използвам сухи и пресни подправки: черен, пушен, бял, лют червен пипер, босилек, магданоз, които придават различен вкус и аромат на ястията.

 Подправка на рибата с канела, розмарин, мащерка, лимон Кирил ТаневРибата подправям с канела, розмарин, мащерка, лимон. Правя я в пергамент, на скара, на фурна. В зависимост от целите, експериментирам с въглехидратните гарнитури. Освен ориз и картофи, често приготвям, елда, киноа, леща, боб, паста и булгур, като добавям различни сезонни зеленчуци. За да бъде пъстро и апетитно поднесено.

Разнообразно храненене през седмицата Кирил ТаневРядко повтарям едно и също ядене през седмицата и това ми помага да поддържам мотивацията си. Защото диетата може да изглежда и така:

Правилно и разнообразно хранене за добри резултати Кирил ТаневВярвам, че за да бъдем във форма, трябва да се храним правилно, а не малко. С продуктите, оказани в режима, защото това, което го прави разнообразен е само въображението ни.

А какво мисля за здравословно хранене? Здравословно е да се чувстваме добре в кожата си, да правим всичко с желание и вътрешна убеденост, че сме взели правилно решение. Хрането е на второ място. Защото физическата промяна настъпва, когато променим начина си на мислене. Поне така се случи при мен. Вдъхновено готвене! Защото то ще ви помогне и в залата.

 

Facebook коментари

Виж още и: