Как една заета дама може да влезе във форма?

Как една заета дама може да влезе във форма?

„If you don’t care of yourself, you won’t be able to take care of business”

Тези думи на Ричард Брансън важат с пълна сила за жената, която ще ви представя!

Николета Кръстева е на 31 години, занимава се с интериорен дизайн, собственик е на интериорно студио EXTRAVAGANCE design и EXTRAVAGANCE build, фирма за строително-ремонтна дейност.

Искам да ви запозная с един друг свят – на образовани, интелигентни, красиви и интересни жени, със самочувствие на успели и реализирани личности. Такива жени трябва да служат за модел на младите момичета и да ги мотивират да учат, работят и да се развиват. За съжаление медиите ни предоставят все по-малко възможности да се докоснем до този тип успешни бизнес дами.
В следващите редове ще се опитам да поправя това!

Това, което най-често ми прави впечатление е, че жените в бизнеса са много прецизни, обръщат особено внимание на детайлите, стремят се постоянно да се усъвършенстват и образоват като в същото време управляват фирмите си с отношение към служителите си.

Ценят ги, дават им нужната свобода, което от своя страна създава добавена стойност, желание и креативност. Но като че ли съществува един образ на сериозни, вглъбени в работата жени, неотделящи достатъчно време за здравословен начин на живот – спорт и хранене.

Проблемът: Забързаното ежедневие предполага липса на време за качествена храна, да не говорим за тренировки няколко пъти седмично. Николета е пример за делова жена, която освен да се грижи добре за бизнеса си, умее да се грижи добре и за себе си.

С Николета работим от около 1 година.

Преди това тя спортуваше и се грижеше за себе си, но целта й по-скоро бе да поддържа добра кондиция и форма. Не обръщаше толкова голямо внимание на храната, която консумира.

Когато започнахме режима на хранене и тренировки заедно, формата й се подобри изключително много, което от своя страна оказа благотворно влияние върху самочувствието и увереността й, и значително повиши качеството на нейната работа.

Когато човек е физически и психически устойчив, той много по-лесно се справя с трудните ситуации и напрежението.

Николета е изключително прецизна в работата си, съответно режимът трябваше да бъде прецизен, лесен и удобен за спазване като същевременно е пълноценен и разнообразен.

Целта на нейния хранителен режим не бе просто отслабване, а консумиране на храна, която да дава достатъчно енергия за ежедневните задачи и достатъчно качествени хранителни вещества, които да поддържат здравето й в добро състояние. Същевременно менюто трябваше да бъде достатъчно богато на нутриенти, позволяващи й да се възстановява след тренировките и да подобрява физическата си форма.

Наистина не е лесна задача особено, когато режимът трябва да бъде съобразен с натоварено ежедневие, пътувания, срещи и вечери навън. До такава степен всичко беше предвидено, че дори имаше включена чаша вино за вечеря. Това е единственият режим, в който съм си позволил да го направя.

Но резултатът.. резултатът е впечатляващ.

Ако храненето ви се струва предизвикателство, какво остава за тренировката.
Николета е изключително сериозна в работата си, работи до късно, не обича да закъснява, прекарва много време в офиса, в срещи и на обекти, които се изпълняват от нейното студио EXTRAVAGANCE design и строителната й фирма EXTRAVAGANCE build. Т.е. времето за тренировки е фиксирано и строго ограничено.

Споразумяхме се да е фокусирана и съсредоточена в залата и за кратко време, с високо интензивна тренировка да натовари предвидените мускулни групи. За организиран и мотивиран човек като нея това не се оказа толкова трудно. Разбира се, както във всеки режим, така и при нея започнахме с по – леки тренировки, които всеки месец ставаха все по-детайлни, по-интензивни и по-натоварващи, което е в основата на прогреса и добрата форма.
Общото в спорта и бизнеса е, че трябва винаги да даваш повече от себе си и да не пестиш усилия, за да успееш.
А когато говорим за хранителни добавки, нещата трябва да са изпипани до детайл.

Само натурални, висококачествени продукти, които да спомогнат за по – доброто възстановяване и ефективност на тренировката. Използвахме чисти протеини, л-карнитин и натурален екстракт от зелен чай и какао Цветита хербал.

В спорта и бизнеса винаги трябва да даваш повече от себе си и да не пестиш усилия, за да успееш.

Представих ви моята клиентка дизайнера Николета Кръстева, защото една такава дама е пример за добре организиран в работата човек, който умело съчетава грижата за бизнеса с грижата за здравето и добрия външен вид. Десетките оправдания на много жени, че нямат време за тренировки, не могат да се хранят правилно, не получават резултати въпреки отчаяните опити за диети, гладувания, подскачания у дома се разбиват на пух и прах от една млада, успешна, красива и работеща жена. Надявам се нашата история с Николета да мотивира повече хора да се организират и да отделят една много малка част от ежедневието си, за да се погрижат за себе си. Това ще се върне многократно, както в работата, така и в личния живот. Всеки, който не може сам да намери пътя и баланса може да разчита на мен, за да изградим заедно един работещ план съчетан с ежедневието, опита и възможностите.

Facebook коментари

Виж още и: