Иван Илиев, шампион в тежка категория пред kiriltanev.com

Иван Илиев, шампион в тежка категория пред kiriltanev.com

Как започнахте да се занимавате с бодибилдинг?

През 2006г. се срещнах и запознах с моя треньор Тихомир Трифонов, който ми предложи да се подготвя и да излезна на състезание по културизъм. И така, след няколко месеца подготовка, аз се явих на първото си състезание (в гр.Казанльк)…… И от тогава до ден днешен не съм спирал да се състезавам и занимавам с фитнес и културизъм.

Какво ви мотивира?

Какво ме мотивира ли?…Ами, аз от малък се занимавам със спорт…. Завършил съм спортното училище в гр. Стара Загора с профил „Свободна борба“, печелил съм и републиканска титла в този спорт. Конкретно в културизма това, което ме мотивира е да виждам развитие в себе си и всеки път да излизам в по-добра форма, както и тръпката на сцената, която не може да се опише с думи.

Защо смятате, че точно вие успяхте, а други се предадоха и не можаха?

Аз не смятам, че съм успял, а другите са се предали. Мисля, че всеки един състезател занимаващ се с този спорт заслужава овации, понеже на всички им е известно колко труд, лишения и воля се изискват в културизма.

Кой тренировъчен режим дава най – добри резултати при вас?

Тренирам 6 дни в седмицата с един почивен ден. Като всеки ден тренирам по-една мускулна група – (гърди, гръб, ръце, рамене, крака), а в почивния си ден правя само кардио и корем.

Ако трябваше да изберете само 3 упражнения кои биха били те и защо?

Бих избрал клек, лег и тяга, защото това са трите основни упражнения във всеки силов спорт.

Какъв е хранителният ви режим?

В основен период, хранителният ми режим включва телешко, риба и пуешко. Също така, яйца, овесени ядки, ориз и картофи като количествата винаги варират според дадената тренировка и моментната форма.

Коя е храната без която не можете и как се справяте с изкушенията?

Мотивацията ми е много голяма и няма храна, която да ме изкуши в предсъстезателен период. Да го кажем така: „Целта оправдава средствата“.

Как се променя вашият тренировъчен и хранителен режим, когато наближава участие в състезание?

Моят тренировъчен режим се променя на двуразови тренировки и включвам кардио към тренировките по два пъти на ден. Хранителният ми режим се променя според моментната ми форма.

Какви суплементи използвате когато покачвате мускулна маса и когато изчиствате?

Използвам едни и същи суплементи и при двете с тази разлика, че понякога едните ги включвам, а другите ги изключвам – (протеин, ел- карнитин, глутамин, всса, креатин, бустер и електролитни напитки.

Какво обичате най – много в този спорт и защо?

Смятам, че културизмът е един от най – красивите спортове, който с лишенията и труда те калява и изгражда като характер.

Какви са интересите и хобитата ви извън фитнес залата?

Обичам да разпускам с риболов на трофейни риби.

Любим цитат

„Дойдох…. Видях…..Победих….!“

Facebook коментари

Виж още и: