Историята на Елена Недева и нашата работа

Историята на Елена Недева и нашата работа

Една история, която много харесвам и с радост ще я споделя с вас. Това е историята за моята работа с Елена Недева – една уникална жена, която доразви своята форма и постигнахме страхотни резултати.

„Казвам се Елена Недева, на 43, от София, инженер по образование, по професия не съвсем, а по интереси – изобщо. Интересувам се от изкуство, правя бижута и разни други арт неща през свободното си време. Другото нещо, което обичам, е да спортувам и винаги съм била активна, независимо как. От три години се занимавам с Таекуон-до, доста редовно и с удоволствие, а от скоро съм и инструктор по Табата и HIIT. Интересувам се от хранене и тренировки, но Интернет и книжарниците са пълни с толкова много противоречива информация, че в един момент започваш да се съмняваш във всичко. Изпробвала съм доста режими, постигах някакви резултати, после ги губех и така един кръговрат. Никога не съм била дебела, но и никога не съм харесвала тялото си достатъчно. Накрая се уморих от експерименти и реших да се доверя на професионалист, защото освен по-добра визия, не по-малко исках да повиша силата и издръжливостта си. Всъщност, второто беше водещо, защото за първото бях решила, че съм позакъсняла. До този момент не бях тренирала във фитнес, изглеждаше ми скучно. Относно избора на треньор нямах никакви колебания. Винаги съм смятала Кирил Танев за най-разбиращ сред фитнес „гурутата“, бях ходила и на негови лекции. И.. резултатите дойдоха доста бързо.., и направиха на пух и прах всичките ми убеждения за генетични заложби, за възрастови ограничения и т.н. Просто се наложи да се мобилизирам и ежедневието ми да е още по-стегнато, защото трябваше да вместя в графика и фитнес тренировки. Така, вече четири месеца, тренирам по цяла седмица двуразово, с един почивен ден. Това си беше едно от предизвикателствата и страховете ми – дали ще издържа чисто физически. Отделно, че фитнесът бе нещо съвсем ново за мен, а всяко ново нещо си е предизвикателство. Но аз обичам да се предизвиквам и да уча нови неща, при това го правя с удоволствие. Храненето беше другото предизвикателство, въпреки че до този момент се хранех донякъде здравословно и без много джънк. В началото ми беше трудно да се освободя от притесненията, че в режима ми има много храна, доста повече от преди него. Бях доста стриктна първите месеци, но не ме подмина и период на „голям глад“, в който ми беше трудно да се контролирам. Точно този период беше най-трудното за преодоляване.. и си давам ясна сметка, че ако не беше непрекъснатата подкрепа на Кирил Танев вероятно нямаше да се справя. И тук е момента да споделя за очакванията си спрямо него. Истината е, че в началото нямах очаквания или по-скоро очаквах да се разочаровам (както често става, когато имаш доста високо мнение за някого преди да имаш съприкосновение с него), но с чиста съвест мога да кажа, че не само си затвърдих мнението относно високото ниво на професионализма му, но и върху него добавям земното, човешкото отношение и съпричастност към клиентите му, както и способността му да те мотивира, когато увесиш нос.

Освен чисто „организационните“ промени, които настъпиха в живота ми, промените на тялото ми в следствие на хранителния и тренировъчен режим, промениха начина ми на мислене. Колкото и да не обичам да поставям ограничения, те по един или друг начин понякога се насаждат подсъзнателно. Но моята трансформация ми показа нагледно как можеш да „избягаш“ от това, което смяташ за генетична предразположеност. Бях убедена, че каквото и да правя (освен, ако доживотно не карам само на ябълки) съм обречена да имам бричове и целулит. Е,… за два месеца някак изчезнаха. Очевидно, фитнесът и правилното хранене са способни да моделират тялото по фантастичен начин 🙂 Близки, познати и съвсем непознати непрекъснато ме питат какво тренирам, с какво се храня, какво „зобам“. Разбира се, има и такива, които смятат, че съм твърде слаба или твърде мускулеста, но най-важното е, че аз никога досега не съм се харесвала толкова много и съм готова да продължа да си „плащам“ цената за това. А тя е, да ставам в 5 сутринта и животът ми да се върти между тренировка, работа, тренировка, опаковане на храна, сън.. Това е пълна лудост за повечето хора, но когато виждаш чудесни резултати, започваш да се будиш преди алармата, ставаш по организиран и не ти тежи :)) И в никакъв случай не искам да пропусна частта със силата и издръжливостта, защото повечето хора се концентрират само върху визията. За мен всичко е важно и не ме привлича идеята да изглеждам добре, а да се чувствам зле. При толкова много трениране, разбира се, има и дни, в които се чувствам уморена, но като цяло отчитам, че съм станала доста силна и издръжлива :)) Освен всичко, напоследък открих, че неусетно се е сбъднало едно мое старо желание – да мога да се набирам на лост!

Това, което мога да кажа на всички, които все още се колебаят за първата крачка е да я направят, въпреки убежденията си, въпреки страховете си, просто да се доверят на професионализма. Аз дълбоко съжалявам, че не съм я направила по-рано. Няма да спестят пари за професионална услуга, ако не я направят, но ще спестят време, съмнения, експерименти и лош опит, ако се възползват. И това е много по-ценно. През последните години започнах наистина да ценя времето и да се доверявам на професионалисти в различни области, вместо чисто по български да се опитвам да се справя сама и да си правя експерименти, които в крайна сметка винаги дават незадоволителни резултати… независимо дали се опитваш да си направиш сам сайт или да трансформираш тялото си. А за тези, които имат предубеждения към онлайн тренирането: и аз имах донякъде, но удобствата на всичко онлайн са доста по-големи от недостатъците. А Кирил Танев отговаря изчерпателно на всички въпроси, дори и на глупавите и се съобразява с предпочитанията на клиента. И щом аз успях да постигна резултати, не само визуални, а и чисто функционални, значи всеки може. Нито възрастта, нито генетиката са ограничения и никога не е късно да започнеш каквото и да е и дори да имаш чудесни постижения. „

Вече разбирате защо толкова много ми допадна работата с Елена. Аз харесвам спортуващите, организирани хора. Още като прочетох началната информация за нея разбрах, че ще се получат нещата. Тя е изключително дейна, тренира доста сериозно, храни се сравнително добре, но разбира се не перфектно. Защо? Защото когато имаш огромен енергоразход трябва да приемаш адекватно количество калории, които да ти позволяват да покриеш нуждите на организма от енергия, но едновременно с това целим изгаряне на мазнините, т.е. трябва да предивдим РАЗУМЕН дефицит и правилен ТАЙМИНГ на храненията, разпределение на въглехидрати, мазнини и белтъчини.

Винаги съм казвал, че възрастта не е проблем стига да се има в предвид, когато се подготвя режима, да се съобразят хормоналните изисквания на всяка възраст и тогава нещата се подреждат като пъзел.

Радвам се, че Елена ми се довери и заедно постигнахме едно по-високо ниво на нейната форма. Работата ни продължава и резултатите ще стават все по-добри.

Не се страхувайте да започнете своята промяна без значение от възрастта, опита, възможностите и неяснотите. Всичко се прави стъпка по стъпка и почти неусетно се постига желаната физическа и психическа форма.

 

Facebook коментари

Виж още и: