Георги Минков с 30 кг мазнини по – малко

Георги Минков с 30 кг мазнини по – малко

В днешното представяне съм избрал историята на Георги. Неговият случай е един от любимите ми. Голямо тегло – 126 кг, забавен метаболизъм, многократни и различни диети без особен резултат.

Казвам се Георги, на 27г. от Пловдив, занимавам се със собствен бизнес в сферата на строителството. Хобитата, които практикувам в свободното си време са риболов, акваристика (аквариумни риби) и фитнес. С фитнеса се захванах преди повече от 10 години, но не сериозно, а по-скоро за тонус и поддържане на форма. И аз като много хора се бях отдал на най-различни хранителни изкушения, до такава степен, че въпреки това, че тренирах сравнително често, тренировките не помагаха с поддържането на теглото, а килограмите започнаха да се трупат.

1. Как реши да се свържеш с Кирил и защо?

Идеята за фитнес инструктор дойде от много близък приятел, с който тренираме заедно, той ме насочи към сайтовете за онлайн инструктори. След кратко колебание между няколко инструктора се спрях на Кирил Танев. Не го познавах преди това и не бях чувал за него, както и за никои от колегите му. Но след кратко проучване разбрах, че изборът ми е бил правилен и по-късно резултатите с Кирил бяха доказателството за това.
За никого не е тайна, че нехаенето към здравето на тялото и неговите нужди е вредно. До такава степен бях развалил метаболизма си, че обикновените опити за регулиране на храненето не ми носеха желания ефект. Чувствах се муден и отпаднал, да не говоря за 126-те килограма, които бях достигнал и трябваше да нося навсякъде със себе си. Съответно самочувствието ми спадна, не ми се излизаше толкова често, колкото преди – общо взето положението беше взело да става трагично и в един момент си казах „Стига!“ Това беше около миналата Нова Година, бях решил, че от Януари 2017 се взимам в ръце и ще си върна старата форма. Така на 16 януари получих първата от двете програми на Кирил и промяната започна.

2. Как тренировките и правилното хранене промениха живота ти?

Както вече споменах ежедневието ми беше станало доста мудно и мързеливо, бях доста демотивиран, защото не виждах резултати от тренировките и храненията, които се опитвах да спазвам. Но проблемите спряха след като започнах програмата на Кирил. Очаквах, че резултатите няма да дойдат толкова бързо, в следствие на разваления ми метаболизъм, но дори Кирил се изненадваше от темповете, с които теглото и сантиметрите се топяха. Ще вметна и малко статистика:

След Седмица 1) тегло 121.6кг, талия 108см, 2см под талия 112см, бедро 70см, прасец 47см, гръдна обиколка 118см, бицепс 44см.
След Седмица 12) тегло 106кг, талия 96см, 2см под талия 101см, бедро 66см, прасец 45см, гръдна обиколка 114см, бицепс 41см.
След Седмица 25) тегло 91кг, талия 86см, 2см под талия 90см, бедро 62см, прасец 44см, гръдна обиколка 108см, бицепс 39см.

Само за първата седмица теглото спадна с почти 5кг, до края на първите 3 месеца разликата вече беше над 25кг. След кратка почивка от 20 дни направихме втора програма и от 106кг начално тегло към днешна дата вече тежа 90кг – с 16кг по-малко и общо 36кг по-малко от 16 януари досега.

3. Кое беше най – голямото предизвикателство за теб и как го преодоля?

Георги Минков 91 кг

Честно казано с Кирил се работи много лесно и всичко вървеше плавно през цялото време, актуализации почти не се налагаха, нещата просто се получаваха. От мен се изискваше просто да спазвам две прости таблици – тази с храненията и тази с упражненията. Естествено не беше лесно през цялото време, за късмет нямах контузии или боледувания през периода, но пък имаше дни, в които просто не ми се тренираше, въпреки това тренирах и се стараех да не пропускам и ден тренировка.

И преди бях пазил „диети“ и режими така, че храненията, порциите и приготвянето на храната не ме затрудняваха. За някои хора внезапната промяна в храненето и включването на тренировка в ежедневието е трудна, при мен характерът ми е такъв, че ако реша мога отведнъж да спра сладко, алкохол и др. вредни храни и напитки като за целта просто ми трябваше да имам ясни инструкции, които да следвам. А инструкциите на Кирил са повече от точни и ясни – за мен бяха перфектни.

4. Какви бяха очакванията ти за неговата работа и успя ли той да ги покрие?

Ако трябва да бъда абсолютно честен – очакванията ми не бяха особено големи. Не защото нямах увереност в Кирил, а защото не вярвах, че ще успее да ме промени и да повлияе на формата ми. Както казах и преди да се запиша при Кирил бях пробвал режими и се занимавах с фитнес, но липсваха задоволителни резултати, затова и очакванията ми не бяха големи.

Но ето, че г-н Танев не случайно е един от най-известните онлайн фитнес инструктори в България. Той много бързо придоби идея за моето положение и с лекота ме вкара в релси. С Кирил се работи изключително лесно, инструкциите са ясни и точни, тренировките са комплексни и ефективни. Не само, че успя да покрие очакванията ми, а ги надскочи до небето, макар и цялата работа да я свърших аз, без неговите напътствия нямаше да успея. Не само външният ми вид е подобрен, а и самочувствие, сила, издържливост, настроение – изцяло друг човек само за половин година.

5. Какъв съвет би дал на всички, които все още събират кураж да направят първата крачка?

Няма нищо страшно, а повярвайте ми ако успеете да се справите удовлетворението е огромно!
Универсална формула за успех няма, но има няколко фактора, които са от огромно значение за постигането на желаната фигура – добра храна, качествени тренировки и най – вече воля и дисциплина.

Без значение какви инструкции получавате, без значение колко пари за храна и добавки пръскате, преди всичко се запасете с воля и дисциплина!

Това беше изчерпателната история на Георги. Мисля, че много хора с наднормено тегло могат да се мотивират от тази история и заедно да постигнем страхотни резултати.

Facebook коментари

Виж още и: