Формула за нощно възстановяване

Формула за нощно възстановяване

Възстановяването е най-важния компонент в постигане на целите. Много често срещам атлети, които тренират всеки ден, влагат се на 100% във всяка тренировка, хранят се по час, като пресмятат старателно всяка калория, но въпреки това резултатите не са добри. Вместо да повишават силата, издръжливостта и мускулната си маса, те са все по уморени, губят тегло, повишават подкожните си мазнини и като цяло драстично развалят формата си.
В повечето случаи идват при мен и търсят добавки, които да подобрят възстановяването – витамини, аминокиселини, глутамин, което в общия случай е правилно, но невинаги дава 100% това от което се нуждаят.
Защо?
Защото пропускат един много важен компонент в схемата – СЪНЯТ  и нощното възстановяване!
Да, всъщност изключително важна роля влияе нощния сън, когато е недостатъчен или некачествен всички усилия вложени в тренировката и в кухнята не дават желания резултат.
Често срещан проблем е именно недостатъчно качествения сън – като количество примерно се събират 8 часа, но когато заспиването отнема 2 от тях, същинския сън е неспокоен, тревожен и къс, след това много кратни събуждания до сутринта, това всичко води до влошено възстановяване. Превес на катаболните хормони.
Причините за лошия сън може да са много – напрегнато ежедневие, стрес на работното място, тежки тренировки и много други. За щастие съществуват натурални добавки, които могат да ви помогнат да подобрите съня си, без да причиняват каквито и да е негативни ефекти. Те нямат нищо общо с успокоителните, сънотворните и др. лекарства, а просто натурално успокояват нервната система и повишават най-полезната част от съня.
Само след няколко приема съня се нормализира и се събуждате отпочинали, свежи и заредени с енергия да посрещнете ежедневните си задачи и тренировки.
На пазара има много формули съдържащи мелатонин, валерияна, ГАБА и др., но аз лично препоръчвам една комплексна и достъпна комбинация на фирмата MRI – казва се MRI Recover & Repair, приема се само 1 таблетка 20 мин преди сън и действителност има страхотен ефект върху възстановяването.
Разбира се, дозирайте правилно тренировките си, оставяйте си достатъчно време за почивка и се хранете пълноценно, така ще сте сигурни, че всеки ден правите крачка на пред, а не се връщате две на зад.
Facebook коментари

Виж още и: