Добри Делев – единственият български професионален бодибилдър пред kiriltanev.com

Добри Делев – единственият български професионален бодибилдър пред kiriltanev.com

Как започнахте да се занимавате с бодибилдинг?

Започнах да тренирам преди 15 години със съученици като в началото просто исках да кача малко мускули, но се запалих повече и продължих.

Какво ви мотивира?

Мотивира ме желанието да се подобрявам непрекъснато. Имам стремеж да бъда повече и като физика и като психика.

Защо смятате, че точно вие успяхте, а други се предадоха и не можаха?

Първо, защото е трудно. И второ, защото другите може би са нямали тази любов, желание и стремеж каквито аз имах. За мен щастие беше да мога да си купя месото през деня и да знам, че имам какво да ям през следващите няколко дни.

Кой тренировъчен режим дава най – добри резултати при вас?

Сменял съм много и продължавам да променям спрямо това дали преследвам маса или релеф, или просто поддържам след състезание, но най-добър режим е 5 пъти седмично като за 5те дни се минава всеки мускул по веднъж.

Ако трябваше да изберете само 3 упражнения кои биха били те и защо?

Най-добрите 3 упражнения. Хм.
1/Раменни преси с щанга пред гърди
2/Горен скрипец
3/Клек – това са упражненията, които са дали най-големи резултати в кариерата ми.

Какъв е хранителният ви режим?

Променлив непрекъснато. Но това, което винаги остава непроменено са 6те хранения, на всяко едно белтъчини и въглехидрати като в 2 от тях добавям и мазнини полезни под формата на фъстъчено масло. Самите източници са променлив (картофи, ориз, овес, киноа …. риба, яйца, пилешко, пуешко, телешко, конско)

Коя е храната без която не можете и как се справяте с изкушенията?

Няма храна без която не мога. А с изкушенията се спрявям лесно с малко воля!Волята също се тренира във всичките години на подготовки. Лесно е, а и просто!
Ако си позволяваш изкушения и вредни храни това ще е видимо и за теб и за околните. Резултатите зависят само от теб!

Как се променя вашият тренировъчен и хранителен режим, когато наближава участие в състезание?

Тренировъчният режим се променя като обем само, увеличавам го доста и добавям повече упражнения за преса и кардио. В хранителния, най-общо храната се понижава откъм въглехидрати и мазнини и на тялото се дава храна колкото да оцелява, и такава, че да пази мускулатурата.

Какви суплементи използвате когато покачвате мускулна маса и когато изчиствате?

Като чистя приемам само протеин, витамини, минерали и някои билки. Като качвам увеличавам малко добавките понеже нямам апетита да ям по много храна вече. Към нещата, които вече казах добавям и БЦАА, глутамин, креатин и витарго.

Какво обичате най – много в този спорт и защо?

Харесвам това, че макар и зависим и от други хора си е индивидуален спорт и ако нещо се обърка в подготовката обикновено това е твоя грешка и никой не ти е виновен. Другата полза е, че човек поставяйки се във всякакви ситуации се научава на организация, за да успее да си спазва режима, тренира и подобрява психиката и волята си, а не само физиката, все неща, които насечени в която и да е друга сфера са печеливши. Така че мускулите дори и да изчезнат, ако на човек му омръзне да тренира, то другото остава завинаги.

Какви са интересите и хобитата ви извън фитнес залата?

Обичам да гледам филми вкъщи и на кино. Почти няма филм, който да не съм гледал. Обичам да ходя на екскурзии и сред природата. Интересувам се от много неща като се започне от древни цивилизации, квантова физика и се стигне до духовно развитие.

Любим цитат

Хм.
Това което не ни убива ни прави по-силни, но може и да ни прекърши завинаги 🙂

Facebook коментари

Виж още и: