Абсолютният републикански шампион Тони Шивачев пред kiriltanev.com

Абсолютният републикански шампион Тони Шивачев пред kiriltanev.com

Как започнахте да се занимавате с бодибилдинг?

С културизъм започнах да се занимавам още като ученик в 6 -7 ми клас. Като всяко момче и аз исках да бъда силен. В интерес на истината всичко почна от увлечението ми по канадската борба. В междучасията играехме до изнемога. По това време тренирах футбол, но компенсирах като биех на канадска борба съотборниците си в съблекалнята. Тогава нямаше никаква информация. Тренирах с камъни, лостове дори и с български тълковен речник. Беше една дебела”тухла”, която вдигах десетки пъти докато ми запарят бицепсите. Спомням си, че имаше режим на водата тогава. Пълнихме туби с вода и аз кляках с тях.

Какво ви мотивира?

Мотивацията бяха снимките на културисти по стрелбищата и някоя друга пиратска видеокасета с екшън герои. Беше ми достатъчно да знам, че някъде някой е постигнал и притежава такова тяло и сила.

Защо смятате, че точно вие успяхте, а други се предадоха и не можаха?

Мисля, че успях благодарение на постоянството и упорството ми. Всичко при мен е ставало на база опит-грешка. Ако се отказвах лесно, щях да сменя попрището още в началото. Имал съм и слаби моменти, но мисля, че те ме направиха по-силен във всяко естество.

Кой тренировъчен режим дава най – добри резултати при вас?

Най-добра основа и резултат при мен даде тренировката за цяло тяло в един ден, изпълнена три пъти седмично, състояща се само от базови упражнения.

Ако трябваше да изберете само 3 упражнения кои биха били те и защо?

Ако трябваше да избирам три упражнения, колкото и клиширано да звучи това са тяга, клек и повдигане от лег.

Какъв е хранителният ви режим?

Хранителният ми режим е стандартен. Крехки меса, ориз, овесени ядки, зеленчуци, ядки и плодове.

Как се променя вашият тренировъчен и хранителен режим, когато наближава участие в състезание?

С наближаването на състезанията променям съотношенията на макронутриентите в храненето спрямо целта и моментната форма.

Какви суплементи използвате когато покачвате мускулна маса и когато изчиствате?

Основно разчитам на храненето. Ако използвам добавки, то това са: креатин; суроватъчен протеин, витамини и минерали. Когато чистя добавям BCAA и йохимбин.

Какво обичате най – много в този спорт и защо?

Културизмът за мен отдавна се е превърнал в начин на живот. Не мога да си представя да се храня по друг начин и да не натоварвам тялото си. Приемам спорта като изкуство. В крайна сметка извайваме собствената си скулптура. А и постулатът ”здрав дух в здраво тяло” тук важи с пълна сила.

Какви са интересите и хобитата ви извън фитнес залата?

Извън фитнеса практикувам кикбокс, а отскоро се запалих и по планинарството. Засега покорявам нашите си върхове, но доколкото се познавам едва ли ще се огранича до това.

Любим цитат

Времето ще покаже.

Facebook коментари

Виж още и: