За мен

Роден съм в гр. Бургас през 1983 година. Като дете не бях особено атлетичен, въпреки че родителите ми, ме бяха записали на няколко вида спорт – Таекуон-до, Тенис, Баскетбол и др., не успяваха да ми приковат вниманието и бързо се отказвах. През 1998 година за първи път влязох във фитнес залата, с книгата на Еню Рангелов в ръка. От тогава се влюбих в тренировките, в начина на хранене и във фитнес живота. Никога не съм чувствал тренировките, като задължение, като нещо, което „трябва” и винаги, те са били удоволствие и част от моя ден. Те съпътстваха цялото ми обучение в Търговската гимназия, в университета и в работата.

Благодарен съм на генетиката, която имам. Тя не ми позволяваше да постигна бързи и хубави резултати, както някой от момчетата в залата. Когато започвах да тренирам имах слаба физика, с не добре оформени мускули и среден процент подкожни мазнини.

С времето, опитвайки се да покача мускулна маса, често това беше съпроводено с повишаване процента на телесни мазнини и обратно, тръгвайки да правя стандартна диета за изчистване губех много мускулна маса и трудно успявах да балансирам между двете неща. Това ме накара да се интересувам и задълбочавам в процесите, които протичат в тялото.

Кирил Танев

Във физиологията, биологията и химията на тялото. С времето успях да си обясня голяма част от тези процеси, намерих практическото им приложение върху мен и резултатите започнаха да се виждат. Всяка година моето тяло се променяше и вече лесно можех да контролирам процесите и да ги манипулирам, така както желая, за да постигна резултата, който искам.

През 2007 година, за първи път започнах да помагам на хора, които навлизаха във фитнеса с основни съвети относно храненето, как да си построят тренировката, как да изпълняват правилно упражненията. Виждайки техните резултати и как моите съвети работят при повечето от тях се мотивирах и продължавах да чета, да се интересувам и да експериментирам. Прекарвах все повече часове, четейки литература, свързана с функционирането на тялото, различните тренировъчни техники и начините на възстановяване. В последствие взех да обръщам все повече внимание на хранителните добавки, като част от режима и резултатите на хората, с които работех ставах все по-добри.

С годините изпробвах много диети, системи за силови и кардио тренировки, комбинации за възстановяване и установих наистина колко индивидуален подход изисква всичко това. Установих, че няма универсална формула, която да работи върху всеки и, че резултатите зависят от много добре направения анализ на човека. На формата, в която е в момента, на това какви са причините да е в тази форма. На базата на този анализ съставям план и определям реалистични цели. Това ми помогна да натрупам огромен брой клиенти, които успяват да постигнат зададените цели, с методи, които са възможно най-близки до техния начин на живот, съчетани с работата, ежедневието и възможностите им.

През последните 3 години съм част от екипа на Bodyconstructor. За този период съм работил с над 600 онлайн клиента, като успеваемостта на постигане на целите е над 90%.

Работя и с редица професионални състезатели от различни видове спорт.

Част от тях:

  • Илияна Костова – професионален ММА състезател, реп. Шампион в кат. Бикини
  • Линда Робертович – финес модел, сребърен медалист в шампионата на WBFF
  • Пламен Желев – републикански и вице балкански шампион в кат. Мъжка физика
  • Стоян Стоянов – медалист в кат. Мъжка физика
  • ММА отбора на Combat Promotion – Христо Христов, Костадин Енев, Веселин Иванов, Искрен Иванов, John
  • Футбулните отбори ПФК Нефтохимик и ПФК Добруджа, както и индивидулно с водещи играчи от Българското първенство.
  • Централен Полицейски Карате и Джу-Джицу Клуб Бургас.

И във възстановянето на редица състезатели в различни спортове – мотокрос, баскетбол, волейбол, ски, лека атлетика, борба и др.

Имам участие, като състезател в кат. Мъжка физика на Републиканско първенство в България и участие в турнира MUSCLEMANIA Paris. Планирам професионална подготовка и участие в други международни турнири.

Методите, които съм избрал за подготовка за себе си и моите клиенти са изцяло натурални и БЕЗ УПОТРЕБАТА на хормони и други забранени препарати. Аз направих този избор за себе си, тъй като осъзнах, че за да разбера как реално функционира тялото трябва да анализирам и контролирам естествените процеси. Намесвайки хормони от вън, тялото започва да работи по съвсем друг начин, самото възстановяване и тренировки са много по-различни и не следват естествения ритъм на организма. Излизането от цикъл, често е съпроводено от хормонален дисбаланс, влошено психическо и физическо състояние, което води до по-лоши резултати в този период. Избрал съм поддържането на добра и функционална физика целогодишно и за това не мога да си позволя употребата на стероиди и други хормони.

От 2015 година работя в тясно сътрудничество с лидера в сферата на натуралните билкови екстракти и добавки Цветита Хербал, като съм част от екипа за тестове и анализ на фирмата.