Какво трябва да знаете за Левзея

Какво трябва да знаете за Левзея

Хората, които регулярно се занимават със спорт знаят, че най-доброто решение за увеличаване на мускулната маса е протеинът. Те се стараят да купуват най-добрите протеинови продукти, а магазините, предлагащи храни за спортисти, постоянно увеличават асортимента си от високо белтъчни бленди. Именно затова купувачът все по-трудно може да избере най-подходящия за него продукт.

С тази статия целим да ви запознаем кой протеин да използвате за максимален ефект, кога и защо.

Суроватъчен протеин (Whey Protein)
Един от най-бързо усвоимите протеин по право се счита суроватъчния протеин. Той ефективно се усвоява от организма, а скоростта с която се увеличава мускулната маса е пряко зависима от своевременното му приемане.
Съществуват няколко вида суроватъчни протеини, в зависимост от технологията на производство и състава – суроватъчен концентрат, суроватъчен изолат, както и хидролизирани суроватъчни протеини, които могат да са както изолати, така и концентрати. В последните години най-популярни са блендовете, които съдържат и от трите вида протеин, като целата е да се постигне едно постепенно усвояване и захранване на организма с аминокиселини. Първо навлизат в кръвообращението най-бързите протеини хидролизат и концентрат, след тях концентрата.
Всеки едни вид от тях си има своите предимства и недостатъци – концентрата съдържа известно количество мазнини и лактоза, но пък запазва полезните имуноглубулини и фракции, които подпомагат доброто здраве и бързото възстановяване. Изолатите практически не съдържат мазнини и въглехидрати, но с тях са отстранени и така необходимите за тялото имуностимулиращи вещества.

Казеинов протеин
Казеинът, както и суроватъчния протеин, се извлича от мляко, но за разлика от суроватъчния протеин, казеинът се усвоява много по-бавно, като осигурява постоянен приток на аминокиселини в продължение на 6- 8 часа. Което е чудесна предпоставка за натрупване на мускулна маса и предпазване от катаболни процеси през нощта или през деня, ако отсъства редовно белтъчно хранене.

Соев протеин
Казват, че соевия протеин е един от най-добрите – добра реакция на организма, бърза усвояемост, по нищо не отстъпва на суроватъчния протеин. Но соевия протеин съдържа соеви съединения, сходни с женските хормони и мъжете се опасяват да го приемат, въпреки, че учените са доказали, че е безопасен за мъжете.

Яйчен протеин
Яйчния протеин е еталона, с който се сравняват абсолютни всички протеини. Той е биологично активен, лесно усвоим и ефективен. Ако болшинството от протеините не ви понасят поради проблеми със стомашно-чревния тракт, избора е доста труден. Но имате вариант – яйчен протеин! Той е източник на всички незаменими аминокиселини, необходими на организма.

Оризов протеин, Грахов, Конопен протеин
Оризовия протеин става все по-популярен, тъй като е много подходящ за увеличаване на мускулната маса. До сега ориза се смяташе за въглехидрат-на храна, но извлечения от него протеин, в действителност е много качествен, интересното е, че съдържа в себе си аргинин, чието количество е в 5 пъти повече, в сравнение с останалите видове протеини. Все по-популярни стават и останалите веган протеини – грахов и конопен, които също предлагат добър бленд от аминокиселини, достатъчни за получаване на мускулно изграждаща реакция. Счита се, че миксът от трите вида протеин е най-удачен, тъй като те притежават различен състав от аминокиселини, които чудесно се допълват и правят този бленд 100% подходящ за възстановяване при спортисти.

Телешки протеин
Един от последните хитове са телешките протеини – концентрати, изолати, хидролизати. Те предлагат пълноценен амино профил, подходящ за натрупване на мускулна маса, както и високо съдържание на естествен креатин.

В кои продукти се съдържат протеини?
Не трябва да се забравят и храните, които консумираме. Много от тях също съдържат голямо количество белтъчини. Месо, риба и рибни деликатеси, яйца, извара и млечни продукти, растителни протеинови източници, като соята, бобовите храни, чията, спирулината и много други. Консумирането на този тип храни също благоприятства възстановяването и мускулния растеж.

Как да подсилим действието на протеиновия прием?
Много хора не правят връзка между консумацията, усвояването и ефективното използване на протеините. Дали ще са приети от храната или от суплемент, на първо място е усвояването, каква част от протеина ще се разгради на аминокиселини и те ще попаднат в кръвообращението. И на второ, но не по-малко важно място е, до каква степен тези разградени до аминокиселини протеини ще се използват ефективно от мускулите за синтез на скелетна мускулатура, т.е. ще карат вашите тренирани мускули да пораснат.

За радост, природата е помислила за всичко, а Руските учени са успели да го разберат първи и да го използват в подготовката на елитните си спортисти от 80те години до днес. В наши дни инфорацията е достъпна, направени са стотици изследвания на различни билкови екстракти, но един е наистина уникален и 100% ефективен в повишаването на азотната задръжка, а от там и на свойството да спомага за образуването на мускулна тъкан от приетия, чрез храната протеин. Това е билката Левзея и по-точно, извлечения от нея екдистерон.
За съжаление на пазара е пълно с ниско качествени, слабо активни продукти, използващи името на билката,без да притежават и грам от полезните и свойства.
Аз съм изпробвал десетки различни продукти, съдържащи екдистерон от различни източници и смея да твърдя, че един от най-добрите продукти е Левзея Макс на Цветита хербал.leuzea-max

Левзея Макс е натурален адаптоген, имащ силата да помага за обработката и усвояването на протеините, като оформя мускулатурата по естествен начин. Левзея Макс помога възстановяването след изтощителни тренировки, като е изключително полезен за организма.

Левзея Макс преди всяко богато на протеини хранене, което осигурява максимално ефективно използване на приетия белтък. По този начин с много по-малко храна, се постиат по-високи резултати. Това не само е щадящо за организма, тъй като бъбреците и храносмилателния тракт не се затормозяват с обработката на голямо количество виско белтъчни храни, а и изгодно и ефективно. С много по-малко средства се постигат по-добри резултати.

Смея да твърдя, че приемането на доза Левзея Макс със 150 гр. чисто месо е по-ефективно, по-полезно и по-щадящо за организма, от колкото приема на 200 гр чисто месо без Левзея Макс.

Натуралния течен екстракт Левзея Макс не е само за спортисти – неговото изключително действие намира приложение и в профилактиката на черния дроб, както и е подходящ за хора, работещи под силен стрес и натоварване.

Да не забравяме и приложението му като естествен афродизиак – Левзея Макс засилва половата активност и издръжливостта.

levzeqbig_27f056b6c418719ffa7409c70beeed67

Facebook коментари

Виж още и: